divendres, 13 de març del 2009

De què hem de salvar el pescador Miquel?


T’imagines que ets un metge vocacional que fa anys i panys que treballa amb totes les titulacions i permisos necessaris i, de sobte, un dia et diuen que ja no estàs qualificat per fer la teva feina perquè ha canviat una normativa? I no hi ha res que puguis fer.
T’imagines que ets un camioner que acaba d’invertir tot el que te en un nou camió amb totes les prestacions i complint estrictament la normativa i, de sobte, un dia et diuen que el teu camió ja no serveix perquè ha canviat una normativa? I no hi ha res que puguis fer.
T’imagines que ets un treballador que treu un jornal ben just i, de sobte, un dia et diuen que per la teva seguretat has de treballar amb un company que no et cal, que fareu la mateixa feina i us repartireu el mateix jornal? I no hi ha res que puguis fer.


Doncs una combinació de totes tres situacions és la que afecta a en Miquel i a molts altres pescadors com ell. Per culpa d’una burocràcia cega i una indiferència funcionarial es veu abocat a la ruïna econòmica i al drama personal.

En Miquel és pescador des de sempre. El seu pare va ser pescador. El seu avi en va ser, i el seu besavi també. La família Roig és una família de pescadors artesanals de l’Alt Empordà fins allà on arriba la memòria.

Quan el pare d’en Miquel es va jubilar, en Miquel va desballestar la barca del seu pare – que només tenia 25 anys, pocs per una barca de pesca – i en va fer una de nova, invertint tot el que tenia, per poder-la portar ell sol. És una barca relativament petita, apta per a un sol pescador i equipada amb tots els avenços tecnològics i constructius, pensada per poder navegar per les perilloses aigües de la costa gallega. Però la barca no s’hi ha enfrontat mai, amb un temporal gallec. La barca feineja per l’abadia de Roses, a recer dels vents i de la mala mar, a menys d’una milla nàutica de la costa (una milla són menys de dos quilòmetres). El pare d’en Miquel, ja jubilat i pescador des dels 14, no recorda cap accident remarcable en l’abadia de Roses protagonitzat per pescadors, malgrat les precàries embarcacions d’aquella època. Però la barca d’en Miquel no és precària. És una barca moderna, equipada amb la última tecnologia, que es va construir segons totes les normatives vigents, i que ha afegit totes les coses noves – i de vegades, ben absurdes – que se li han anat demanant. Entre elles, una farmaciola amb una pila de medicaments, antibiòtics inclosos. (En quina situació un pescador a menys de dos quilòmetres de la costa, que hi arriba en mitja hora, pot necessitar administrar-se urgentment, i per decisió pròpia, un antibiòtic? Sembla que demanen el mateix a un pescador que voreja la platja que a un que se’n va a Terranova). I en Miquel, amb tot d’aparells i utensilis “imprescindibles per la seva seguretat” i un munt de papers en regla, se’n va a pescar mentre les embarcacions dels turistes i els windsurfistes es passegen (sense antibiòtics ni xeringues ni campanes ni bots ni GPS ni acompanyant!!!) molt més mar endins que ell. Si en Miquel inscrivís aquesta embarcació com a embarcació d’esbarjo, podria anar a 60 milles de la costa tranquil·lament. És de sentit comú pensar que un pescador te molts més recursos i experiència que una persona que ho fa com a hobby amb un títol relativament fàcil de treure, o sense cap títol.

Doncs bé, amb tots els medicaments caducats renovats, tots els papers en regla i tot a punt, en Miquel se’n va a renovar la documentació per poder seguir pescant un altre any. Per la seva sorpresa li diuen que no pot anar a pescar amb la seva barca de 8,07 metres d’eslora (i només 6,8 metres d’eslora p.p., que determina la superfície submergida i, per tant, la maniobrabilitat) perquè han canviat la normativa i ara cal que hi vagin dos mariners “per seguretat”. Això s’aplica primer per barques de més de 8 metres “d’eslora L”– i en Miquel es planteja tallar-ne 7 cm a la seva!


El resultat hauria estat, com es veu a la imatge, una barca menys estètica i no per això més segura, però acomplint llavors fidelment la normativa. Absurd.

Després no, després resulta que a Girona són 7,5 metres “d’eslora L”. Mig metre ja no el pot tallar, és clar. La normativa no és clara respecte a com es calcula aquesta misteriosa “eslora L”. En Miquel investiga en tots els documents oficials, s’entrevista amb totes les autoritats competents, fa instàncies amb caràcter urgent... Però la resposta és la indiferència i li arriben a dir que, tot i que els documents oficials diuen que per barques de menys de 15 metres “es podria” considerar com a “eslora L” el 80% de l’eslora total (en el seu cas, 6,456 metres), no els dona la gana.

Imagineu la desesperació d’en Miquel quan només sent a dir frases com “això ve de dalt”, “ja tens raó, ja, però és la normativa i t’ha enganxat”, “no hi ha res a fer”, “despatxa per dos mariners i després...”. Després què? Després ves tu sol i arriscat a una multa? No pot despatxar dos mariners, perquè l’esforç pesquer que suporta una barca d’aquestes dimensions no dona per mantenir dues persones. L’estan abocant a actuar il·legalment, però ell no vol. Cap dels afectats per aquesta nova normativa està actualment complint la llei i si surten a pescar ho fan en rebel·lia o sense el segon mariner que han despatxat a instàncies de les autoritats.

Podria desfer-se de la barca i fer-ne una de nova més petita? I qui li diu que d’aquí dos anys no diran que TOTES les barques han de dur dos tripulants? La situació és desesperada. Fa ja un mes que no pot treballar: la hipoteca, les despeses de casa, tot s’acumula. I la situació no sembla tenir sortida. Tots els petits pescadors de la zona estan en la mateixa situació: o quedar-se sense feina o arriscar-se a una multa que els duria a la ruïna per treballar de forma irregular. I la situació encara és més greu quan ens trobem enmig d’una crisi econòmica: trobar ara una feina alternativa, sense experiència laboral prèvia fora del món del mar, amb 40 anys, i amb milers de persones abocades a l’atur és una missió molt difícil.

A la família Roig és segur que en Miquel representa la última generació de pescadors. I també és segur que en Miquel és un dels últims pescadors de les anomenades arts menors. La pesca tradicional te els dies comptats: des que les grans flotes pesqueres han conquerit el Mediterrani, ja no es troba gaire peix i per això els jornals són justos. Ofegar els petits pescadors tradicionals no és la solució per l’esgotament dels recursos marins, ans al contrari. Però si han de morir, al menys deixem-los morir amb dignitat i acabar la seva vida professional sense més arbitrarietats. No permetem que la indiferència d’uns funcionaris i l’aplicació de normatives absurdes deixin a la ruïna totes aquestes famílies.
Si has llegit fins aquí, si us plau, deixa un comentari de suport.

95 comentaris:

  1. Anims! si us uniu tots els pescadors amb el mateix problema podreu lluitar amb mes força!

    ResponElimina
  2. Crec que el consell d'en Xescu és bo. Heu de crear una plataforma d'afectats i començar a reclamar els vostres drets davant dels responsables d'aquesta normativa (qui són?). Internet dóna la possibilitat de pressionar partits polítics, pressionar les conselleries, contactar amb els diputats del Parlament de Catalunya i amb els mitjans de comunicació. Segur que si identifiqueu el vostre Goliath i us organitzeu, podeu fer la pressió necessària per trobar una solució.

    Molts ànims!

    Eva

    ResponElimina
  3. des del País Valencià molts ànims, vaig a enviar l'enllaç als meus contactes, cal que aquest absurde es conega per tot arreu.

    ResponElimina
  4. Molts ànims!! Heu d'aconseguir unir-vos tots els pescadors afectats!! Per la meva banda, donaré a tothom qui conec la direcció d'aquest blog, aviam si entre tots podem fer quelcom contra aquesta indignitat!!
    Kilauea/Mònica.

    ResponElimina
  5. Si no es deixar fer a la gent treballadora anem bé... bona manera d'ajudar en temps de crisi, aplicar normatives més restrictives! També d'acord amb els comentaris anteriors, si no esteu tots junts no aconseguireu fer enrera aquesta normativa absurda. Molta sort!

    Francesc

    ResponElimina
  6. No entiendo bien del todo el catalan, y a lo mejor lo he entendido mal, pero me ha parecido que decías que podría interpretarse que la eslora de la barca fuera de seis y pico y no les da la gana de acoger esa interpretación que evitaría el problema. Yo acudiria al juzgado contencioso, si es defendible esa interpretación un juez no tendrá interés partidario en mantener arbitrariamente lo contrario, no como la administración que siempre mantiene los actos aunque sean totalmetne irracionales. Que interponga un recurso contencioso administrativo frente a la resolución que le deniega la renovación del permiso para faenar
    Marián

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots pels ànims.
    Muchas gracias, Marián, no teníamos ni idea de esta posibilidad. El problema sería que luego cambien esa normativa para eliminar la ambigüedad y nos quedemos peor el año que viene, pero está bien saberlo.

    ResponElimina
  8. Molts ànims des de terra endins!!! De tota manera penso que és bo que us uniu tots els que us trobeu amb el mateix problema i similar. Junts fareu més força! Anem bé en temps de crisi, més i m´se obstacles i sempre reb qui mal no mereix! Molta Sort!!

    ResponElimina
  9. Totalment kafkià. Molts ànims!

    Enviaré aquesta adreça als meus contactes.

    Feu pinya.

    ResponElimina
  10. Quins collons que tenen!!! En comptes de buscar sol.lucions a la crisis, estiren més la corda a veure si ens ofeguem d'un cop!!!! Tot el nostre suport veïns!!!!

    ResponElimina
  11. Ànims Miquel(Sé que t'estimes la mar com els teus fills)!!!
    Podries provar amb una campanya de suport municipal pq el teu poble no perdi la segona part del seu nom. El turisme que ens ha de mantenir(¿?)en el futur preferirà veure petits pescadors que viviu guanyant-vos la vida que no les barques en un museu.
    Dos collons i endavant... una abraçada...
    SALVI

    ResponElimina
  12. És increïble. Sembla que vulguin rematar els pescadors en comptes d'ajudar-los a tirar endavant.
    Jo també enviaré l'enllaç als meus coneguts.
    Molts ànims!
    Roser

    ResponElimina
  13. Ànims, Miquei i endavant.
    Ho envio a tothom qui conec, a veure si tothom se n'assabenta i es pot fer alguna cosa.
    A veure si us en podeu sortir.
    Una abraçada,
    Lourdes

    ResponElimina
  14. Envio el missatge.És increïble, no saben com acabar d'enfonsar el país!!! El nostre suport,
    Paquita

    ResponElimina
  15. Sembla ser que les normatives només serveixen per "posar pals a les rodes",i dificultar la feina a tothom .
    Faré arribar aquest enllaç a tots els meus contactes.
    Molta sort.

    ResponElimina
  16. No tinc paraules per descriure l'absurditat d'aquesta normativa, segur que si feu pinya tots els afectats hauran de replantejar-s'ho, si més no, per la nostra banda, et donarem suport, si cal podríem fer una recollida de firmes!!
    Molts ànims
    Lourdes

    ResponElimina
  17. Sembla un malson de pel·lícula. Organitzeu-vos i lluiteu. Les lleis es van inventar per servir, no per posar entrebancs. I els polítics ho han oblidat.

    ResponElimina
  18. No tinc paraules per descriure aquesta normativa tan absurda, segur que si feu pinya tots els pescadors afectats,podreu resoldre-ho, si cal, podríem fer una recollida de firmes!!
    Lourdes, Xavi i Anna
    Et donem tot el suport i molts ànims!!

    ResponElimina
  19. Heu provat parlar del tema amb el síndic de greuges?
    Crec que us podria ajudar.

    ResponElimina
  20. En Miquel és una víctima nés de la burocràcia que està acabanta amb tantes coses d'aquest país, on surten els funcionaris com a bolets, i només per a crear inconvenients per a les persones i les feines, per justificar uns sous que no tenen justificació.
    Miquel, ánims d'en Robert i la Mercè

    ResponElimina
  21. gràcies a tots pel suport, al síndic de greuges demà hi farem la denúncia...

    ResponElimina
  22. li'n diuen burrocràcia també!

    ResponElimina
  23. El millor sense cap mena de dubte és el que ja estu fent. Fer soroll, fer-vos notar i fer-vos valer.... escribiu als diaris, a la tele, allà on faci falta perque el que us passi sigui notícia.
    Ànims!

    ResponElimina
  24. Molts d'ànims!

    Envio el missatge de seguida, això és increïble! El país acabarà petant...

    Cristina

    ResponElimina
  25. Molts ànims! Espero que aconseguiu aviat solucionar-ho!

    ResponElimina
  26. El que li passa a en Miquel és el que està patint tot petit pagés, ramader, pescador del nostre país. Se li estan aplicant regulacions de gran productor, cada vegada més paperassa, més cursets, més traçabilitat, més de tot, però menys pescadors, menys pagesos i menys pastors.
    En el meu cas tenim un petit ramat de 30 xais i duem algun xai a matar molt de tant en tant. Ara hem hagut de fer els mateixos cursos i se'ns aplica la mateixa normativa de transport de bestiar que el d'un transportista que només viu d'això. En fi, cal fer un curs de 60 hores per poder dur 4 xais en un remolc a 10 km de distancia.
    L'administració s'està carregant la gent que ha donat forma al nostre paisatge, i sino hi fa res en quatre dies només quedaran granges de milers de vaques estabuldades, vaixells de pesca de milers de cavalls de potència i tractors que només son rendibles si es passen tot el dia solcant la terra de camps cada vegades més grossos.
    La diversitat de vida, paisatges i cultura, requereix que es deixi fer al petit pescador, pagés i pastor.
    El problema no son els 7 cm, el problema és el model de societat què volem.
    Anims Miquel.

    Bernat

    ResponElimina
  27. Anims Miquel i a veure si amb la presió de tothom acabem amb la "tonteria" que porten aquests polítics i ens deixen de posar entrebancs a la gent treballadora i que visquin i deixin viure.JA N´HI HA PROU D´APRETAR!!!!

    ResponElimina
  28. Ànims Miquel!
    Pensa en el besavi "Pinxo", en l'avi "Gallets" i en el teu pare Ramon, tota una saga de pescadors que t'ha precedit. Tots ells van haver de lluitar contra les inclemències del temps, la duresa de les baixes temperatures a l'hivern, la precarietat de les embarcacions...Malgrat tot, van ser feliços perquè res no els va impedir fer la feina que tant estimaven.
    No hem de permetre que una "burrocràcia" totalment arbitrària t'obligui ara a abandonar.

    Et donem tot el nostre suport!

    Pere, Montse, Laura i Marta

    ResponElimina
  29. Utilitza els mitjans de comunicació. Avui per avui és més fàcil obtenir resposta per aquesta via que no pas per la "legal".
    Jordi.

    ResponElimina
  30. Miquel, t'acabo de veure als matins. Ho has fet molt bé! Ànims!

    ResponElimina
  31. Eiiii Miquel, desde el Maresme ... pit i collons!!! ... amunt els anims!!! .... ja he enviat el teu bloc a tots els meus amics arreu de casa nostra, els de la "piel de toro" i part de l'estranger.
    Força!!

    ResponElimina
  32. Et felicito per la teva lluita per poder continuar amb la feina.

    ResponElimina
  33. Miquel t'he vist als matins jo sòc de solsona i entenc perfectament el que sens.
    m'imagino que degut a la teva intervencio algun politic mirarà la teva web. Aixis que deixo anar un comentari.
    Voleu dir politis que val la pena tenir tans empleats a mirar la reproduccio de les mosques? pensar que els hi pago un sou m'hen sent la sang.¿voleu dir que tenin terreny on fer-me la casa haig de pagarne un de urbanistic que no em puc permetre?...cosa que si em fes la casa donaria treball a paletes, electricistes..etc.
    Un altre tema. El meu avi sense ordinadors n'hi tanta paperasa va fer molt. perque ara el meu pare que esta apunt de jubilarse li compliqueu la existencia?? en resum NO TOQUEU TANT ELS OUS!!!!!!! I PROU DE CHUPATINTES MERDOSOS QUE ESPENSEN QUI SAP QUE SON....saveu que son?? son gent que nomes saben llepar el cul a l'alcalde. PROU PROU PROU....deixeu respirar collons!! vigileu amb el que feu dels nostres diners o a la gent sens ensendra el cap...i llabors aquestes corbates i aquets matelits negres pot ser que volin amb una puntada de peu.
    Anims miquel!

    elisabethrd@hotmail.com escriu.m'he!!! gracies

    ResponElimina
  34. Perquè no aprofundir mes en el greuge comparatiu que suposa el que exigeixen menys a un iot que a una barca de pesca de la mateixa mida, es absolutament absurd, injust, kafkia.
    Un altre cosa, El Capità marítim que ha decretat això, es el mateix que hi havia quan es va enfonsar la barca de Banyoles oi? Sense Comentaris.

    ResponElimina
  35. Miquel, estic veient el programa de tv3 i realment és indignant el que aquest govern està fent amb tots els sectors. Tot ho fan perquè els petits autònoms desaperaguem i ells a viure i a emplenar-se les butxaques. Espero que tinguis sort! `

    ResponElimina
  36. Hola,

    Soc funcionari des de fa molts anys. Cada matí em llevo, em poso el meu traje Armani que val més del que tu guanyaràs en mesos de feina, agafo el meu maletí ple de paperots i queixes avorrides que no tinc cap ganes de llegir i me’n vaig al meu despatxet. Allà m’assec a la meva cadireta confortable de directiu, poso l’aire condicionat si cal i hi passo 8 hores (descomptant les 4 que dedico als cafès, a comentar el partit de futbol de torn i a fer petar la xerrada). Malgrat això, encara em queden 4 llargues hores cada dia tots els dies que he d’omplir fent quelcom ... i no és res personal, no va contra tu ... només puc legislar ... i legislo. Legislo pels que van en moto i en camió, pels que aneu en barca o pels que van a peu ... legislo pels pagesos, pels ramaders, pels fusters, pels empresaris ... legislo pels que compren i pels que venen ... legislo i legislo, i torno a legislar ... doncs només sé fer això ... i si no ho fes, el que no tindria feina seria jo, i clar, prefereixo que siguin els altres ... que siguis tu.

    Això si, me’n guardo prou de tocar als grans o als poderosos ... només als petits, als que treballen i van fent, als que no es poden queixar i, si ho fan, ningú els escoltarà ... així puc mantenir la meva poltrona sempre a punt, sempre preparada per mi, sempre confortable. Realment ho sento, però és el que heu triat, i aquí estic a l’aguait, pensant què més puc legislar ... no ho dubteu, seguiré legislant. Ja us ho he dit, no sé fer res més.

    Ànims,

    Joan

    ResponElimina
  37. Molts ànims i tot el meu suport. És un plaer llegir com us esteu movent per fer-vos sentir i defensar el que és vostre.
    Carmen

    ResponElimina
  38. crec que tot aixó es un reflexe clar de totes les coses que estan pasant ara mateix al nostre pais i que dificilment les administracions posaran de la seva part per solulucionar-ho,simplement perque ells son funcionaris i no els afecta ni laboral ni emocionalment.Tota la culpa es del gobern i en segon terme nostra per quedar-nos palplantats sense actuar cuan hi ha injusticies com aquesta a tot arreu,el que passa es que no surten a la llum i la majoria de nosaltres vivim en la casi absoluta ignorancia per falta d'informació.!!Anim i a lluitar pel que creieu que es just!!!

    ResponElimina
  39. Això és de bojos!!! Aquest home hauria d'estar protegit i no represaliat!!!! Ànims.
    Pepa

    ResponElimina
  40. Bon dia. Soc en José Antonio Donaire, diputat al Parlament i ponent del grup socialista de la llei de pesca. M'agradaria comentar-te amb detall els continguts d'aquesta llei, però també escoltar el teu punt de vista.

    Em poso a la teva disposició per a trobar un moment del teu temps per a trobar-nos i explicar-nos. Cordialment. José Antonio Donaire.

    ResponElimina
  41. hola soc en jordi pescador profesional de tota la vida.tinc una barca de tresmall de 12metros que encara amb queda 15 anys per pagar una lletra de 800 euros,tinc 25 anys, i ami mobligan a anar tres,igual que una barca derosegament de 22 metros.en 1 mes man multat la guardia civil 2 cops,portan el rol despatxat al dia.lo que volen es destruir la pesca artesanal,i ocupar las darsenas de pesca amb 4 megallates que son els que deixan mes cales,asobre vas a la llotja a vendre al peix i el llus mel pagan a 2 euros,el rap a 5 euros,la sipia a 4,50 euros i agafan una cuantitat maxima de 50 kilos en total,a la plasa el rap a 30 euros,llus a 16 euros,sipia a 18 euros,aixo no pot ser tenim que fer algu urgentment.

    ResponElimina
  42. soc filla d'un pescador de l'alt empordà i akestes normatives estan fent de la pesca un treball miserable, un treball en ke un persona np pugui ni mantenir la seva familia,... Son moltes les nornatives ke kom ells diuen "venen de dalt", pero ke pasaria si a una persona de adlt la posesin 1 mes, solament 1 mes de la seva vida a treballar a la pesca?? Ke esta pasan?? Hi han lleis ke son respectables, pero ddaltres que son abolutament tontes.
    S'hauria de crea un departament on es defencesin les necesitats del petits pescadors i ajudarlos en contes de enfosnasrlos kom estan fent i destruir una feina que fa milers d'anys ke es fa

    ResponElimina
  43. Soc pescador i et vaig veure per televisio. L`administracio no funciona, no fan res per nosaltres.

    ResponElimina
  44. HOLA.
    CAL FER-HO SABER A TOTHOM.
    ÀNIMS

    ResponElimina
  45. AIXO NO ES JUST. SI TOTA L VIDA HA ESTAT PESCANT AMB AQUESTA BARCA, NO ES REONABLE QUE DES DE FA UN MES NO PUGUI PESCAR LEGALMENT PER 0.57centimetres.,PERQUE DE 7.50metres a 8.07metres, NOMES NHI HA 57centimetres.AQUESTA DIFERENCIA NO ES IMPORTANT PERQUE AIXI HO HA ESTAT FENT DESDE QUE CONEIX LA MAR.
    AQUEST SENYOR TE FAMILIA I TENEN QUE MENJAR I VIURE I EL QUE MILLOR I POTSER UNIC QUE SAP FER ES PESCAR, AIXI QUE PERQUE EN LLOC DE DEIXAR QUE GENT TREBALLADORA FAGI LA SEVA FEINA I ES PREOCUPI DE QUE A CASA SEVA PUGUIN MENJAR, NO US PREOUCUPEU DE LA GENT QUE NO TE SOSTRE I QUE NO POT MENJAR.
    DEIXEU D'INVENTAR NOVES LLEIS PER NOMES QUE TREURE DINERS I LLOCS DE FEINA I PREOUCUPEU-VOS DE DONAR SUPORT ALS PESCADORS I MES AJUDES QUE TOTS AQUETS DIES QUE HA FET MAL TEMPS I MALA MAR QUI ELS HI PAGA ELS GASTOS MINIMS QUE TENEN?, ELS HI PAGA EL CONSELL COMERCAL?, LA GENERALITAT?, L'ESTAT?. DONCS ALESHORES NO ELS HI DEMENEU MES GASTOS QUE JA PROUS TENEN.
    ANIMS MIQUEL I A TOTA LA GENT (QUE ESPERO QUE NO EN HI HAGI CAP)QUE ESTIGUI EN LA TEVA SITUACIO.

    ResponElimina
  46. Ànims, Miquel,

    Sovint alguns funcionaris apliquen les normatives sense pensar en els criteris de fons que les justifiquen, amb resultats absurds i injustos.

    S'ha de lluitar perquè això cridi molt l'atenció i els responsables es vegin obligats a rectificar.

    Per cert, també hi ha funcionaris honrats i molt actius.

    Ànims de nou,

    ResponElimina
  47. És molt injust, i s'ha de lluitar per resoldre el problema, la millor opció és l'unió amb els que esteu en la mateixa situació, un sol no va enlloc però quants més sereu més força tindreu!! Ànims!!!

    ResponElimina
  48. Hola Miquel, soc neta, filla i dona de pescador, per tan a casa sempre s'ha viscut de la mar, crec que aixó em dona una visió propera del tema i és molt profund.
    En primer lloc que els mateixos pescadors som incapaços d'estar units i que tenim una federació que no ens acompanya de la má, ben al contrari, si pot et posa pals a les rodes i com més petita sigui la barca pitxor.
    En segon lloc, les administracions, l'estatal, ja veus com está el pati,com es preocupa el Sr., Capitá Maritim de la nostra salut física, potser li caldría cuidar una mica la salut psiquica propia i de pasada ens relaxariem tots una mica.
    I la catalana, bueno que dir vinga fer normatives i fer complir les que interesen, no porten cap tipus de control , només saben fer servir la paraula i enviar inspectors a qui ha estat denunciat per un altre. Tot un joc de descosits.S'en fan dir recursos pesquers, recursos de qué? Ja podem veure com a les nostres peixeteries hi sol haver peix inmadur, pescat i venut a les nostres mateixes llotjes, aixó sí que és sostenible i aumenta els recursos no?.
    Som un colectiu molt dificil i jo crec que per aixó les administracions no ens tenen per rés.
    I si desapareixem millor per ells, tindran més lloc per fer esbarjo i als nostres mercats podrán vendre peix més económic que será xinés segurament.
    Anims Miquel, ho tenim dificil tot aixó, peró que sapiguen que no ho deixarem tan facilment, ho portem a la sang.
    Una abraçada

    ResponElimina
  49. Tinc barca petita al port del Masnou de 4 metres i mitg i ja m'he comprat la radio balisa i el chaleco salvavidas, total 630 Euros, aixo ho enroles a un altre mariner, estan de broma. Estic completament d'acord amb el Miquel, volen acabar amb nosaltres, pero hauriem d'estar protegits. Fem-ho entre nosaltres. Podeu contar amb mi. Qui paga el mal que s'ha fet a la mar, Quillats, abocaments, barcos de la sorra, etc..., la mar ens pasa factura i som nosaltres els petits pescadors els qui la estem pagant.

    ResponElimina
  50. Sap greu que els oficis tradicionals es vagin perdent per culpa de les noves lleis que uns que potser ni han vist mai el mar s'inventen per poder justificar-se el sou.
    Potser es podria provar d'involucrar-hi l'administració local i crear un grup que tingui el suport del poble, per intentar fer pressió contra aquestes lleis tant absurdes.
    Si això no funciona potser s'haurà de treure la pala de pues.
    Molta sort!

    ResponElimina
  51. Els pescadors us heu d'unir per fer força. La societat estarà amb vosaltres, és lamentable el que està fent l'administració.

    Salutacions des de Roses,

    ResponElimina
  52. No pot ser que un capità maritim tingui la potestat de decidir a partir de quatns metres d'eslora ha d'anar 1 o 2 persones.

    Això hauria d'estar regulat a nivell estatal i tothom igual.

    A més el capità maritim de Palamós és d'aquells que gaudeix imposant ordres arbitràries, com si fos un antic " cacique"..

    ResponElimina
  53. Deixa'm dir, que jo penso, que la llei que dona llibertat a cada capità marítim de provincia, per decidir en la seva zona, de base està ben pensada. Les condicions de navegació que es poden donar d'una provincia marítima a una altre, poden no tenir res a veure. I fins i tot, dins la mateixa provincia es podrien donar condicions molt particulars. Regular totes aquestes diferències desde Madrid, es molt difícil. Per tant, la llei, en principi, crec que està bé. El problema surgeix, quan la persona que l'ha d'aplicar, no ho fa amb sentit comú i acaba abusant d'una autoritat que se li ha donat per bé. Amb les coses que expliqueu i en altres que jo sé, aquest home actúa amb mala fé i buscant notorietat.
    Ànims Miquel, espero que aconseguiu arreglar-ho, pel bé de tots!!

    ResponElimina
  54. ¡¡¡ Anim Miquel !!!
    Som pescador de Mallorca i, com tu, estem fins es nasos dem totes aquestes normatives sense cap ni peus, nomes fan fotremos i fermos gasta euros en coses que no serveixen per res. Entre els uns i els altres, mos fan la via imposible.

    ResponElimina
  55. Em van comentar el teu cas Miquel i he llegit el bloc.
    Sempre he pensat que hi ha d'haver normes i lleis que regulin les activitats, cal posar ordre, és cert; no pot fer tothom el que li passi pel barret sense pensar en els altres; però cada vegada més sovint sembla que qui fa les normes i les lleis no es posa al lloc dels que les han de complir i desconeix el món que vol regular.
    Estimo el meu país petit i la gent que com tu el mimen i el fan diferent, tot conservant oficis més artesanals i maneres de treballar que respecten l'entorn.
    Rep el meu suport.

    ResponElimina
  56. Sort Miquel!! és ben bé que les lleis les fan una colla d'incompetents que no en tenen ni idea del món real.

    Esperm que un dia facin una llei que digui que tota aquesta colla d'incompetents que ens governen son il·legals i els han de fer fora!

    sort company!

    ResponElimina
  57. hola sóc pescador de tota la vida,entenc molt bé en Miquel,jo també et podria explicar les mil i una,tot ens passa perque ens han manat i ens manen,una gent (per anomenar-los d´alguna manera),que no serveixen per manar i molt menys per anar a pescar,haurien primer de saber si l´aigua de mar és dolça o salada,però els enfot una merda,igual que nosaltres,són uns INUTILS...

    ResponElimina
  58. Benvolgut Miquel, bona nit, soc en Joan Morell, diputat de Convergència i Unió al parlament de Catalunya, soc el ponent del nostre grup de la llei de pesca, coincidim plenament que la normativa es injusta, m'agradaria poder parlar amb tu , per intentar entre tots resoldre el problema.
    cordialment
    joan Morell

    ResponElimina
  59. A vegades, pot ser masses vegades, els que legislen se'n obliden de per a qui legislen. Les normatives no entenen de persones, però les persones que fan aquestes normatives si que haurien de pensar.
    Espero que tinguis molta sort

    ResponElimina
  60. Sou molts els que em desitgeu sort... jo en canvi, desitjo justícia. Si tothom, ho torno a dir, tothom! ho veu tan clar, ha de ser una qüestió d'atzar que s'acabi resolent? En democràcia, crec recordar un missatge que deia "es el poble qui es sobirà a través dels seus representants"; aleshores?? Francament, cada cop estic més convençut de que s'arreclarà. I, tots i cadascun de vosaltres, haureu estat claus en aquest desenllaç. Us estic molt agraït, sincerament

    ResponElimina
  61. Fa anys que els pescadors esteu acorralats, cal que us organitzeu. Us cal un sindicat com el que tenen els pagèsos.
    Tothom s'atreveix a organitzar-vos la vida, és per la soletat en que us moveu.
    Us cal la força de la UP tot i que des de l'administració burocratitzada de la Generalitat ho vulguin impedir.

    ResponElimina
  62. És absurda aquesta situació, a més d'injusta. Molts ànims des de Mallorca. Com ja t'han dit molts companys, el millor que podeu fer tu i els altres afectats és unir-vos i pressionar els polítics. És difícil moure a la gent, però ho heu d'aconseguir. Ja faré córrer l'adressa d'aquest bloc entre els meus coneguts i amics. Ànims, Miquel!

    ResponElimina
  63. Ànim des des de terra endins. Seguiu lluitant.
    Cesc

    ResponElimina
  64. Molts ànims des del Bages. Jordi i Marta

    ResponElimina
  65. a vegades la vida és injusta, però no us rendiu, no perdeu la fem, seguiu lluitant hi ha gent que us fa costat!

    ResponElimina
  66. les cofradies us haurien de defendre, es feina seva, son responsables d'aquesta situacio. feu soroll i molta sort!!

    ResponElimina
  67. Miquel tinc una pregunta per tu.... el de convergencia s'ha posat en contacte amb tu?
    gracies

    ResponElimina
  68. Si, a l'entrada http://salvemelpescadormiquel.blogspot.com/2009/03/novetats-fins-el-28-de-marc.html ja ho explicava.. He tingut diversos contactes i reunions amb membres d'aquest grup, així com també d'altres grups polítics. Pròximament, faré una nova entrada, detallant abastament els contactes, gestions i iniciatives polítiques dutes a terme, amb els seus corresponents resultats. Aprofito per recordar que teniu el correu pescadormiquel@gmail.com per posar-vos en contacte de forma personal. Moltes gràcies a tots, una abraçada..

    Miquel Roig

    ResponElimina
  69. Anims Miquel!!!!! Crec avui en dia l'unica manera de fer pressió és crear una plataforma amb tots els afectats i mobilitzar-se.
    Heu d'aconseguir que us donin uns minuts a algun mitja de comunicació!!!!!però en el moment adequat....quan ja us hagiu mobilitzat, pensa que la gent s'oblida dels problemes en funció de les noves notícies que surten per televisió. Heu de crear Opinió!!!!

    ResponElimina
  70. Trist i vergonyós però típic en un país de pandereta com el que tenim.

    ResponElimina
  71. Mira que he arribat a sentir barberitats de tot tipus, però això...
    De moment, el que podem fer és donar a coneixer a en Miquel a tanta gent com puguem.


    Sort.

    ResponElimina
  72. Només tenia un petit coneixament d'aquests fets per un comentari puntual del teu pare. Casualment he descobert el teu blog i la página del facebok i francament al llegir-los m'he quedat estorada. Com poden passar históries tant rocambolesques avui dia? Tant savis i inteligents que soms i que poc que ho posen en práctica molts! Que fácil que es veuen les coses desde un despaitx i com les compliquen a la vida quotidiana.
    D'entre tantes mostres de suport no se si n'hi ha cap de l'Ajuntament del nostre poble, pero sería bó que hi poguesis comptar i que en la mesura que poguesin s'involucresin en la teva lluita. Por ser ja heu tingut algún contacte i si no mira de fer-lo.
    Pocs que sou els que quedeu a Sant Pere, amb tants pals a les rodes, deixarem de tenir el Pescador tot darrera. Que no es perdi!
    T'encoratjo a seguir rodolant despatxos demanant justicia i si cal força popular també t'ajudarem a fer-te sentir.
    Envio les teves págines web a tots els meus contactes.

    Rosa Serra.

    ResponElimina
  73. maleida burocracia! clar que si..plataforme si endavant! jo proposaria un bloqueig pascific amb totes les barques de epscadors que esteu igual, davant del port, i haviam si us fan retallar les eslores a tots a l'hora!

    ResponElimina
  74. M'imagino que aquesta llei l'ha fet una o unes persones que només han vist el mar des de la tombona de les platges!!

    Poc en deuen saber de la vida al mar, dels que en viuen ara i des de tota la vida. Que fàcil que és definir i firmar una llei des d'un despatx de la gran ciutat. I si almenys haguessin tingut el detall de voler conèixer la realitat de la gent que els afecta aquesta llei, potser no seria tant injusta.

    Com molt bé han dit anteriorment, els pescadors, pagesos, ramaders, etc.. estan patint les conseqüències de les grans empreses dels sectors... I el que és més trist és que els gerents d'aquestes grans empreses no són ni tant sols pescadors, pagesos o ramaders.. Son gent de traje i corbada que ni trepitgen el mar, ni els camps ni les granges.... Són aquests els qui més necessiten les hores inacabables de cursets, perquè aquests sí que necessiten aprendre, i no una persona que ho ha "mamat" tota la vida, generació rera generació.

    I això si, vinga posar traves a la gent que ha treballat honradament tota la vida, que treballa per sobreviure (perque no s'hi faran pas rics)... I, això si, vinga anar creant places de funcionariat, pagat amb diner públic (i molt ben pagat), per no fer la feina que haurien de fer o fer-la a mitges i sense preses. I d'aquesta manera anar creant uan societat més absurda, controlada per les grans empreses, sovint privades...

    Miquel, Com molt bé han dit, seria molt bo que tots els pescadors que us trobeu en aquesta situació actuéssiu conjuntament. Algú ja ha dit que a una persona sola i més si està en una posició "debil" no li fan ni li faran gens de cas, però tots junts podeu fer força. Una gota d'aigua és ben poca cosa, però com molt bé tu saps, en un mar n'hi ha moltes!!!

    ResponElimina
  75. M'han fet arribar aquest "conte inversemblant" que podria ser una mala còpia d'un problema kafkià, si no fos veritat. Però pel que es veu a voltes la realitat supera la ficció.
    Com la majoria de comentaris, l'única cosa que se m'acud és unir-vos tots els afectats. I desitjar que no perdeu l'esperança, no pas en el sentit d'esperar que l'administració us ho solucioni, em refereixo a l'esperança en les vostres pròpies forces, en la vostra voluntat i tossuderia: teniu la força de la raó i del sentit comú, i s'han perdut molt poques batalles amb aquests aliats. Un aliat poderós son els cors de la bona gent que us ajuda a escampar aquesta "fotografia" de la realitat que esteu vivint.
    També penso col.laborar-hi.
    Ànims i endavant! Una abraçada!

    ResponElimina
  76. La pesca artesanal és la garantia de conservació del nostre medi marí. Cal que tota la societat en prengui consciència i us recolzi en la vostra lliuta justa i necessària. Molta sort Miquel!

    ResponElimina
  77. Diría que todos juntos podremos solucionar éste y otros problemas, pero soy camionero y, igual que Miquel, me encuentro a diario "gilipolleces" como ésta que me dejan "amb un pam de nassos". Algún día se darán cuenta de que nos están asfixiando... sólo espero de que no sea tarde. Ánimo y un saludo.

    ResponElimina
  78. tanta burocracia fa fastics

    ResponElimina
  79. S'ha d'acabar aquesta impunitat funcionarial. Volem saber noms, cognoms, càrrecs i dates dels funcionaris que passen de tot. Potser aleshores se'n donaran vergonya i reaccionaran.
    Ells rai que viuen tranquils, protegits i amb l'esquena dreta.

    ResponElimina
  80. Em sembla surrealista. Uniu-vos i lluiteu! Penso passar aquest enllaç, això no pot quedar així.

    ResponElimina
  81. Suport total des de les terres del interior.
    Nomès podeu q intentar lluitar reunint signatures,mobilitzant gent,unint-vos tots els q patiu aquest problema, doncs la unió fa la força i és la ÚNICA CAPAÇ D'EXERCIR PRESSIÓ A AQUESTS "PERSONATGES" q es dediquen a fer lleis a tort i dret q sempre perjudiquen als petits i deixen passar els qui realment ho destrossen tot...una abraçada molt gran i sort en la teva causa!!!

    ResponElimina
  82. aixó es una merda (la burocracia vull dir)
    molts anims i espero que es resolgui favorablement.
    ERIC BERTA

    ResponElimina
  83. Des de Mallorca-Sóller vos envio tot el meu suport. És de vergonya¡. Fan les normatives des del despatxos sense preocupar-se'n de la manera en que afectaran als treballadors. El tenen el sou segur, i per conya, pagat amb els nostres impostos. És precís denunciar aquestes situacions absurdes i fer pinya. Esitc amb vosaltres.
    Josep Bonnín

    ResponElimina
  84. Passaré aquesta adreça a tots els meu amics i coneguts, és increible, pocs que quedeu i encara volen que sigueu menys.
    Sou l'exemple de totes les professions minoritaries, que pel fet de ser-ho no deixen de ser importants sobretot pels qui les practiquen.
    Amb el suport que aneu tenint crec que aviat es treurant els taps de les orelles, el dreap dels ulls i aixecarán el cul de les poltrones per sortir al carrer a buscar solucions reals als problemes reals ... Endavant, aquest és el cami, no defalliu !!

    ResponElimina
  85. Quina vergonya, la burocràcia acabarà amb nosaltres.
    El meu suport des de les illes

    Andreu Castanyer

    ResponElimina
  86. Tinc esperances que la difusió feta per aquest mitjà tindrà els seus efectes. Una proposta: he vist que en el programa de'n Josep Cuní "Els matins de TV3" tenen un espai de denúncia on arriben aquestes incongruents i incomprensibles normatives de la mà de les seves víctimes... perquè no li escrius un correu i duus allí aquesta situació?

    Rep tota la meva solidaritat

    ResponElimina
  87. Des de Mallorca, molts d'ànims! Sembla mentida que els que legislen puguin a arribar a ser tan ases!

    ResponElimina
  88. Aixi va el pais, sols normatives i no arreglen res, normes per tots pero ells sols embuxacarse diners i el poble cada cop pitxor

    ResponElimina
  89. Els que formen www.cerdanyavirtual.com us donem tot el nostre suport

    ResponElimina
  90. sols puc dir que tot plegat em sembla una veritable vergonya, i que no tenim un sol politic amb nassos per fer les coses com cal, ni un sol dels que prometen que faran ni dels que estan per fer, i tampc fan, tots són igual de pixatinters i pocasoltes.
    Endevant Miquel!!
    Fa anys vàren ser els segadors, ara potser és l'hora dels pescadors!

    ResponElimina
  91. Tios cada dia penso mes k aixo es un pais de merda, sempre et pots passar a l'islam llavors et deixaran tranquil i ja no els preocupara la lungitud de la teva barca, nomes ofeguen els d'aqui es vergonyos, ojala fos arab, em mantindrien, em donarien llit i jo nomes em tindria de preocupar del bis a bis, amb els diners dels catalanufos, aixo si

    ResponElimina
  92. Pescador Miquel,
    Fes el favor d'incumplir la llei. De tantes com s'en fan d'inútils que els buròcrates ja no saben ni quan s'han d'apilcar. Per com n'és d'absurda la major part del que es legisla.
    Ànims!

    ResponElimina
  93. Hola Miquel ;

    Si encetes una llista de recollida de signatures contra aquesta legislació estupida. Compta amb la meva.
    guimera.mora@gmail.com
    coneixercatalunya@blogspot.com

    ResponElimina