dijous, 19 de març del 2009

Un nou exemple.

He vist un missatge de suport al blog, on a la Judit no li quedava clar si era l'únic afectat. No és només una causa personal, afecta a tot un col·lectiu de Girona (de moment). I més enllà d'aquest col·lectiu, és dir NO a una manera de fer, que pot estar instal·lada a molts altres col·lectius.
Us explicaré l'últim cas: Ara fa un any, van treure una normativa en que demanava que les embarcacions portessin una balsa. En quedaven exemptes les embarcacions que naveguessin a menys de tres milles de la costa i que tinguessin menys de 8 metres d'eslora. Una balsa d'aquestes val més de 2000€, i això no és el pitjor, després ha de passar periòdicament unes revisions, en que l'han d'obrir i canviar els elements del seu interior que van caducant, el que implica molts diners afegits en certificacions, material i mà d'obra. Si no ho necessites, sap molt greu llençar els diners... Doncs bé, vaig enviar una instància al Capità explicant-li que jo no navegava a menys de tres milles, com autoritzava, sinó a una. És a dir, tenia més seguretat que la que ell entenia que es podia assumir sense balsa. A més, li preguntava que quina explicació em donava al fet que, navegant a les mateixes aigües i, per tant, a les mateixes condicions de bon o mal temps, la meva embarcació necessites balsa i una de més petita, per tant menys estable i menys segura, no la necessites? El criteri emprat hauria d’ésser la distància de la costa o la perillositat de la navegació, es evident. Per tant, en tot cas haurien de ser les embarcacions que van a més de 3 milles de la costa o les que tinguin menys de x metres. Ho deu entendre tothom, perquè és lògic, no? Acabava la meva instància dient: si vol, tallaré aquests 7 cm. però òbviament l'únic que aconseguiria seria una barca més lletja però en cap cas, més segura. Absurd i ridícul! Aquests arguments son irrevocables.
Abans d'ahir, vaig rebre la resposta. Es va limitar a dir que no em donava l'excempció perquè la barca passava 7 cm. del que ell demanava, sense més. I és que no podia dir més, perquè no tenia cap argument. I no es que ell no pugui saltar-se la normativa perquè li vingui de dalt; la fa ell, la normativa; la pot modificar si vol, augmentar, canviar, endurir, fer les excepcions i consideracions que ell vulgui... però no vol. Com s'haura d'anomenar això? Mala fe? Això enfonsa anímicament a una persona que, carregada de raó, s'ha de sotmetre a la seva voluntat. Les normes s'han de fer aplicar per damunt de tot amb sentit comú. La voluntat de l'administració hauria de ser sempre ajudar al ciutadà i no pas enfonsar-lo. El que està passant és indignant i una vergonya. Traieu-ne les vostres pròpies conclusions...
Molt agraït, Miquel

4 comentaris:

  1. Tots sabem que les normatives són necessàries, que s'han de posar límits i s'han de fer complir, a la pesca i a tots els sectors. El problema és que qui les posa no està dins la barca i probablement no l'hagi trepitjat mai.
    No et desanimis Miquel! Vista la resposta d'aquest personatge, crec que has d'encaminar-te cap al Síndic de Greuges. També em sembla que haurieu de fer pinya i no presentar-te com a UN pescador, sinó com a un grup de pescadors (el més nombrós possible) amb el mateix problema.
    Ànims!
    Imma

    ResponElimina
  2. Endavant, sempre endavant!

    Jordi

    ResponElimina
  3. Diu la Viquipèdia: "La democràcia és una forma de govern en què la sobirania recau en el poble, que és qui exerceix el govern, ja sigui directament o mitjançant representants." Potser és d'una gran ingenuitat pensar que la pràctica es correspon amb aquesta definició teórica, però tot i que siguem realistes i actuem en conseqüència no hem de perdre mai de vista l'esperit del que hauria de ser una democràcia. Alguns dels que manen s'han pensat que estan allà per la gràcia de Déu. Però el pitjor és que alguns dels que obeeixen també s'ho han empassat i abaixen el cap quan plouen garrotades. És per això que la democràcia no funciona: perquè el poble ha oblidat que és sobirà i no exigeix els seus drets (ni asumeix els seus deures).
    Endevant, Miquel. Espero que se solucioni el teu cas però, a més, espero que serveixi d'exemple per alguns que s'han emborratxat de poder i, sobre tot, per alguns que han confós ser ciutadans amb ser súbdits.

    ResponElimina
  4. Jo em trobo amb el mateix problema i crec que ens em d'unir i fer pinya perque sino no aconseguirem res.Fins ara em anat passant perque la patrullera no deia res pero don la casualitat que despres de surtir a la tele,el dijous em van parar i em van obrir expedient i ja veurem la clatellada que em faran.Encara et vas descuidar de dir que els jubilats,que cada dia son més al contrari que nosaltres,ens fan la competencia i no tenen que portar balsa,xalecos ni res de res;tot plegat una vergonya!venc la barca pero ningu la vol perque no es pot anar un i per anar dos es petita,fa 8m;llavors que haig de fer!fotri foc!BON COP DE FALç PESCADORS DE GIONA!!!!!

    ResponElimina